6 august 2011…sunt inca sus in Complexul de la Cheile Gradistei. Numa ieri m-am intors din aventura Delta-Vama si iar am treaba, totusi gandul imi e numa’ la triathlonul de duminica de la Reci. Al doilea pentru mine, dupa „Fara asfalt” unde chiar daca am avut echipa de podium (stafeta) am „reusit” sa abandonam.

Am trecut peste….greu…greu…dar am trecut. Avem echipa buna pentru Reci: Teo mica la inot, Balan la bicicleta si io la alergat. Iar sunt piesa slaba…si nu prea m-am antrenat. Un pic de alergat prin Vama Veche  pe nisip si un loc 3 in Delta la Albatros la cros nu reprezinta cine stie ce, aici e concurs nu gluma…ne batem cu cei mai buni, noroc ca stafetele sunt MIXTE.

Strategia e planuita de vreo doua saptamani, fata noastra face inotu’ ceea ce e un avantaj, ca la bitza sau la alergat nu ne bate nici o gagica. Si cand zic ca face inotu…inseamna ca face inotu’…pe bune!!!

Dupa o ora juma intarziere, multe injuraturi de la familia Spiru si o datorie de un peste si un vin…ne-am imbarcat si am luat directia „Reci”. Am ajuns cu Balan si Gabi Munteanu un pic obositi…insa cuprinsi de fiorii cursei de a doua zi.

Prima a picat la somn Teo mica…apoi eu in ritmurile de chitara a celor de la Festina Lente. Ne-am propus o desteptare mai devreme pt a ne lua pachetele, a manca si a ne incalzi un pic.

 

1…2…3…START…si Teo cu casca ei albastra in forma de dragon e la apa. Stau cu Balan, parintii Teodorei si alti prieteni de  la Festina Lente sa o sustinem. Ne propunem ca la inceputul turei a doua de inot ( o tura are 500 m)…io cu Balan sa mergem in standuri si sa asteptam schimbul la stafeta. Teo e pe 15 la inceputul turei a doua, apoi dupa prima baliza a 12 si tot castiga teren, ceea ce ne facem sa fugim catre standuri.

 

 

 

Incep sa vina concurentii…cei de la tura scurta…si cei mai buni de la triathlon.

Teo la iesirea din apa

Apare si Teo…suntem in grafic…nu reusesc sa descifrez toate numerele de pe concurentii de la bitza…insa cand trece Balan ii zic ca e al patrulea, doar ca are doua fete si un baiat in fata.

Balan, meticulos inainteaza pe terenul nisipos insa destul de plat…si lasa  in urma ture, concurenti si multa transpiratie. Se merge intr-un ritm infernal…ma uit la Metaxa… Gaspar… Gomoescu… nici nu vorbesc de Balanescu…care nici nu zici ca a facut si inotu’.

Balan la proba de MTB


E a cincea tura…trece Balan care are cel putin o tura fata de Andreea …Gabi… Postoaca…Fug rapid in standuri alaturi de un tip in rosu care asteapta si el stafeta lui. Ne imprietenim…ne uram succes chiar daca fiecare vrea sa-l bata pe celalalt. Stiu ca Balan e in fata biciclistului lui insa tipu se apropia ingrijorator la fiecare tura, chiar ma gandeam ca avantaju va fi foarte mic…si tipu, foarte atletic.

Asteptam…deodata apare un ciclist care intra in poligon (nr.200), alergatoru ii striga ca mai are o tura, nu se poate intoarce deoarece i s-a inregistrat chipu…nu stie ce sa faca, i se striga sa sara gardu …sa faca tura si sa lase bicla inainte de „inregistrare” si timpu i se va cumula la alergator. Tipu e cam nedumerit, el spune ca a facut 5 ture…atunci ok…preda chipu si alearga.

Astept pe Balan….suntem pe 2…echipa 200 a plecat …sunt stafeta…i-am intrebat io…trei baieti…imi dau seama ca ce scria pe site nu era ceea ce parea la inceput…ne batem si cu masculinu. Asta e…la noi Teo e de baza…sigur ne batem si cu ei. Vorbesc cu tipu in rosu…si ei sunt masculin…ce „mama” draku, nu mai pricep nimic, cred ca varsta isi face efectu…am citit clar ca stafetele vor fi MIXTE. O sa alerg, tipu e atletic….o sa alerg pana cad jos…vreau podium …de asta am venit.

Bun….ma calmez…astept pe Balan. Incredibil, au trecut sigur 5 minute si el nu e pe nicaieri…nu se poate. Apare Metaxa….hai ca Balan e imediat dupa el….asa e…in scurt timp apare Balan. E tras la fatza…a tras tare pe ultima tura, i-au chipu…plec.

Incep gandurile, tipu din fata are vreo 5 minute ( de fapt avea 8) si plecase ca din pusca, ala din spate aproape ca schimba (maxim 2 minute). Ma simt bine si ii dau talpa…nisip, un pic de panta, ma simt excelent. La primu punct de control il vad…are vreo 250m in spatele meu…kkt…daca alerg in ritmul asta (unul bun de altfel)…o sa mor pe traseu…totusi ii dau talpa. Mintea mea imi zice mereu…locu2..locu3… PODIUM. Incep sa intrec concurenti la greu…scopu e clar ….sa vada ala ca alerg…si ca nu se apropie de mine. Probabil la fiecare tura in zona de tranzitie apar ca o fantoma gata sa isi dea ultima suflare insa ma stradui sa zambesc…

E ultima tura…Balan imi zice ca cel in rosu are cel putin 2 minute…e clar ..o sa trag cu dintii si nu o sa ma faca…am ajuns-o pe Teo mica (care face si individualu)…nu arata extraordinar, dar e dupa 1km de inotat si 30km de bita si aproape doua ture de alergat. Continui si ajung…nu foarte obosit la sosire…suntem pe 2…OBIECTIV indeplinit.

eu la finalul probei de alergare


Teo mica e pe 1 la categorie si pe 3 la Open feminin, Gabi si Postoaca au dat tot ce au putut si au terminat. Noi: Teo mica, Cornel, Balan suntem pe 2 la stafeta.

Felicitari Teo mica…esti extraordinara (locu 1 categorie, locu 3 Open, locu 2 stafeta)

Felicitari Andreea Fazakas (am scris cu doi de „ee”) locu 2 la categorie si 3 la Open tura scurta – o noua speranta

Felicitari Andrei Postoaca si Gabi Munteanu…”doi nebuni”

Rezultatele la primele 10 stafete

Locul Nume echipa Inot Ciclism      Alergare       TOTAL

10 Extrem S.C. Tusnad  30:47    1:19:13      51:32      2:41:29.99

9  Bioeel Team              25:48    1:20:30     53:41       2:39:57.98

€8 Libra Bank 1               29:16    1:18:25     45:19       2:32:59.17

7 Triptikon€                    29:06     1:19:41    43:03       2:31:48.36

6 Sa fie bine                  25:43     1:18:07    45:45       2:29:33.85

5 Mozsi                         29:55     1:10:21    44:34       2:24:47.94

4 Bullbar                       28:10     1:12:19    41:33       2:22:01.73

3 Madefalvi SE               27:17     1:12:45   40:22       2:20:22.62

2 CPNT Brasov            24:39    1:15:04  38:41      2:18:22.11

1 Extreme XC                29:58      1:02:34   39:09      2:11:40.1

 

Clasamentul total la stafeta

http://www.alpinsport.ro/page.php?81

Urmeaza P.S-urile

  1. O pun pe seama oboselii acumulate in aceste doua luni de competitii si poate n-am citit bine… dar stafetele nu trebuiau sa fie MIXTE? (adica sa apara si o fata in cadrul echipei)
  2. Inca nu e confirmata treaba…pt ca Teo mica a efectuat plata (in lipsa noastra care eram la alte competitii). Daca a platit si partea de stafeta si partea de individual de ce nu a primit doua pachete? Dupa cum am spus nu e confirmata treaba, dar daca e cum am auzit io…JAR MANCATI!!!
  3. Va rog frumos sa-mi ziceti si mie numele ciclistului de la echipa 200 (Extrem..) care a zburat pe langa Deak…Gomoescu …Metaxa si altii…nu de alta, dar vreau sa ii propun sa vina la CPNT. Chiar vreau sa ne batem si cu aia de la DINAMO…iarasi nu de alta…dar l-a batut pe Balanescu cu 7 minute, pe Metaxa cu 11 si pe Balan cu 13 min!!!!!!!!!!!!!!…hai da-o draku…mai ales ca nimeni nu l-a vazut trecand! Il recomand cu toata caldura la lotul national!!!…pe bune. (si daca cumva e deja in lotul national al Romaniei sau al Ungariei…toata stima pentru cursa de MTB)
  4. Scuze…pt limbajul si tonul folosit…dar am doi copii in stafeta care au dat tot ce au putut, au castigat….si totusi au pierdut!!!
  5. Astept clasamentele..o sa vedeti timpi extraordinari pt echipa noastra…chiar ne-am miscat bine…personal…Balnescu mi-a dat numa 50 secunde la alergat (intr-adevar a facut si inot si bicla…totusi…io mi-s amator)…Teo mica a iesit din apa pe locu 2 la stafeta dupa  Balanescu…alta chestie incredibila (chiar ne batem cu orice stafeta de masculin-amatori din tara…exclus Balanescu-Diaconu-Baractaru) :))
  6. CPNT Brasov a avut singura stafeta mixta din primele 5 locuri. (nu stiu exact cei de pe 5 daca erau MIXT…dar restu sigur)
  7. Multumim Festina Lente ca ne-ai reprezentat la premiere