Image

CPNT la cultural

Trofeul Carpatilor
21-23 septembrie
Piatra Craiului

Vineri dupa amiaza…gara Brasov…Gogu, Ana Blonda, Oliviu, Ioana si eu….concentrati la competitia ce avea da ne astepte a doua zi….destinatia Poiana Zanoaga in muntii Piatra Craiului.

Vremea excelenta, poate un pic rece…..si un drum in Zanoaga prin Botorog…calcat de o multime de ori de picioarele CPNTistilor.

Carpatia Bucuresti, organizatorii trofeului ne-au asteptat calduros cu slana si rachie. In asteptarea celorlati coechipieri ne-am pus pe studiat…caci din cauza unei saptamani destul e incarcate…ramaseseram un pic in urma cu acest capitol…si performantele de la celelalte etapele…ne fortau sa fim pe podium. Asa ca la lumina frontalei…am inceput sa frunzarim zona…ecologia si celelalte…nu-mi mai aduc aminte ca…oricum nu mai vedem nimic pe bezna aia si pe scrisu ala de 12 sau chiar de 10!!!!

 

Mai tarziu apar si fortele proaspete ale CPNTului….fratzii Bejan…foarte binedispusi…din cauza ca aveau manusi šŸ˜€ cred io.

Pe la miezul noptii apare si Vladutz chitaristu…asa ca ne punem linistiti la culcare…pentru ca aveam sa ne trezim destul de devreme…ca sa respectam proverbu…"risti sa te trezesti dimineatza si …castigi".

Printre biscuiti, conserve si dulciuri mai citim o data cursurile…si suntem gata de asalt. Repede incropim 2 echipe…echilibrate, nu neaparat ca sa nu se supere unii si altii…dar pentru ca toti suntem buni nu ai cum sa nu faci echipele echilibrate (si mai suntem si modesti =)) ).

Prima echipa: Inamicu, fratii Bejan ( Andrei si Bejanca ) si Ioana Balea. Echipa a doua: Gogu,Oliviu, Ana Blonda, Vladutz, Teo, Liviu si un francez (suntem multiculturali).

Teoreticele…incredibil de grele, intortocheate, ambigue, o adevarata problema pentru toate cluburile…insa ca de obicei cei mai buni au fost tot brasovenii…adica noi si Floare de Colt care iar ne-au batut cu o intrebare…si daca la concursu trecut a trebuit sa impartim locu 2 cu cei de la Carpatia…acum iar am impartit locul cu prietenii de la Albatros Galati…mentionez ca pe 3 au venit foarte putenic cei de la Truly Bucuresti.

Si uite asa cu zambetul pe buze am plecat in traseu…care avea sa fie unul spectaculos daca erai in primele echipaje…sau un calvar pentru cei din urma din cauza inghesuielii pe traseu. Pentru ca sa se mai decongestioneze un pic poteca…am hotarat sa bem un ceai la Curmatura…ca sa plecam apoi linistiti pentru ca cele 6 ore jumate care ni se dadusera ca timp limita erau mai mult decat de ajuns.. Traseul avea sa ne duca pe creasta Pietrei Craiului prin saua Crapaturii si apoi prin Vf Turnu…unde avea sa fie primu post.

Pentru ca organizatorii au schimbat tabara de baza…am fost nevoiti sa caram cu noi tot bagajul…insa preveniti inca de la inceput (scria clar in invitatie!!!!) ca un club care se respecta ne-am luat doar strictul necesar…ca sa nu avem probleme pe traseu. In loc sa fie spectaculoasa urcarea pe Turnu…cu stanci golase…lanturi…si cateva portiuni mai tehnice… a trebuit sa stam la coada dupa multa lume…nu vreau sa jignesc pe nimeni…sau sa ma laud ca ce bine mergem noi…dar multi concurentii au venit foarte slab pregatiti pentru traseu ( e totusi Piatra Craiului…si nu  o alee pe Tampa). Nu am stat pe Turnu ca sa scapam de aglomeratie…asa ca prima pauza am luat-o pe vf Padina Popii….cu cei de la Cercetasii Romaniei. Vremea excelenta…claritatea la fel…asa ca am avut ce vedea la orizont (in Bucegi era ceva zapada!). Am inceput coborarea pe Padina Popii…un pic periculoasa din cauza grohotisului foarte instabil. Am fost siliti impreuna cu ceilalti brasoveni de la Floare de Colt sa marim un pic pasu sa scapam de zonele periculoase…caci in urma noastra avea sa vina multimea de oameni pe care i-am depasit la urcare. Am ajuns in Diana…unde am halit niste eugenii cu Cercetasii si apoi am plecat catre tabara finala din Coltii Chiliilor.

Echipa s-a miscat foarte bine…acum insa avea sa urmeze partea dificila (alpinismul si orientarea). Incepatorii in ale concursurilor Andrei si Ioana ….au dat dovada de mult entuziasm inaintea probelor cu toate ca avea sa fie foarte greu. Traseul de catarat, surplombat si tehnic a pus mari probleme participantilor…doar doi ajungand in top. Andrei al nostru a iesit al cincilea…suntem mandrii de el si speram sa mai vina la concursuri ca e un tip care promite. Orientarea a fost criminala. Am reusit sa ocup locul 4 la baieti (au fost probleme mari la postul 1 unde am pierdut pe putin 15 minute…insa am recuperat pe alergare si am terminat cu un total de 38 de minute). La fete…nu stiu cum sa descriu…nu a terminat NIMENI…Ioana la prima participare in orientare…a stat si noaptea in padure sa caute posturile…pentru ca mentalitatea de invingatori a CPNTistilor nu a lasat-o sa renunte. Daca avea frontala..cred ca statea pana dimineata…D).

Astfel ca la sfarsitul zilei inainte de cultural…dupa toate calculele noastre…numai Floare de Colt si Truly puteau sa ne bata.

Si cum culturalul nu se puncta in trofeu…am renuntat la sceneta si poezie si am intrat doar cu imnu, Muntele drag (ca ne e cantec de suflet) si Imnul brasovenilor (ca sa aratam de unde venim).

A fost frumos…am aratat ca suntem un club bine organizat.

Despre premiere nu vreau sa vorbesc pentru ca ne-a lasat un gust amar. Insa vreau sa precizez ca la fiecare trofeu de vara de anul acesta ne-am prezentat mereu cu o alta echipa…si mereu cu incepatori in probe…si mereu am fost pe podium.

Multumesc echipei 1(mai ales lui Andrei si Ioanei) si echipei 2 (Teo, Ana, Liviu, Vladutz, Gogu)…si celorlalti CPNTisti (Ciri, Malina) care au venit in tabara…si celor de acasa care au crezut in noi.

P.S  Am lasat-o la sfarsit…pentru ca merita sa fie citita…n-o sa va vina sa credeti cine a castigat crosu la baieti…Albatros?….Caraiman?…Truly?…Hai Hui?…Milenium?…..n-ati ghicit…..OLIVIU….bai, copiii astia au potential nu gluma ( Ioana Balea a luat locu 4 la fete )