Clubul pentru Protectia Naturii si Turism Brasov | Tura in Bucegi, 2008
481
bp-legacy,post-template-default,single,single-post,postid-481,single-format-standard,admin-bar,no-customize-support,ehf-footer,ehf-template-bridge,ehf-stylesheet-bridge,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15664,no-js

Tura in Bucegi, 2008

Valea alba-costila-v. priponului-brana mare a costilei-v malinului-poiana costilei-busteni

Ma hotar duminica cu Timea si Daniela sa facem o tura tot in bucegi,planu era sa urcam pe v. alba sa merem la costila sa coboram pe malin.

Plecam noi din bv cu trenu de 6.40-busteni si mergem direct munticel ,drumu de valea alba poiana la verdeata,de unde incepe propriu zis traseul de valea alba.Aici am stat cam o ora am mancat am povestit am facut poze,apoi am plecat pe firul vaii in sus.

Escalada vaii a decurs fara probleme si brusc am ajuns pe platou f aproape de costila.De aici eu intentionam sa coboram direct pe vale malinului,dar la costila nu eram de nici un fel sigur care e malinul,aici urcand o multime de vai asa ca am coborat pe valea priponului pana la intersectia cu brana costilei si am urmat-o pe aceasta pana la intersectie cu valea malinului,de pe brana stiind exact care e valea.

Am traversat valea malinului si am coborat pe fetele inierbate dintre v.malinului si v.scorusilor pana la intersectia acestora.De aici am luat-o pe firul vaii,descatarand o gramada de saritori.stiam ca la un moment dat o sa fim obligati sa facem un rapel asa ca aveam o semicoarda un han si neste carabe.Imediat dupa rapel se mai coboara o saritoare ,apoi traseul uzual parasese valea malinului,urca scurt in dreapta pe o poteca evidenta printr-un horn abia schitat,se ajunge intr-o mica sa de unde se coboara foarte abrupt direct in jos prin padure pe o poteca vizibila.Poteca ne scoate in poiana costilei exact la stana din aceasta poiana.De aici pe munticel pana in busteni.

Precizare :intrarea si iesirea directa in si din v. malinului are gradul de dificultlate 3A sau 3B fata de 1B cat are traseul usual care ocoleste saritoarea de la intrare

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.