Image

Traseul parcurs

Plecare: personal 6:41 Brasov-Busteni 

Sosire: accelerat 19:25 Busteni-Brasov

Traseul: Busteni – Jepii Mari (TA) – Cabana Piatra Arsa (BA) – Cabana Pestera – Schitul din Pestera Ialomitei (CA) – Cabana Babele (PA) – Cabana Caraiman (CA) – Jepii Mici – Busteni

Membri participanti: Andrei, Oana, Gabi

O alta tura organizata de Andrei in Bucegi; de aceasta data traseul nu a fost prestabilit in totalitate urmand sa ne hotaram pe drum asupra caii de intoarcere. Am ajuns in Busteni cu personalul de 6:41 si dupa un sandvis am pornit spre Cascada Urlatoarea. Am facut cale intoarsa pana la intrarea in traseu si am ajuns la Cabana Piatra Arsa in aproximativ 2 ore tinand marcajul triunghi albastru.

 

ImageLa Cabana Piatra Arsa am luat masa si am baut un ceai cald pentru ca vremea nu mai era frumoasa precum fusese in urma cu un weekend. Am pornit infofoliti spre cabana Pestera intalnind urme de defrisari pe traseu. Marcajele sunt in mare parte pe copacii doborati si uneori nu se vad. De aici am coborat inspre schitul din pestera Ialomitei aflata la 1560 m altitudine. Intalnim un calugar nu prea prietenos asa ca nu zabovim prea mult. 

Ne-am intors din nou la cabana Pestera si am urcat pe langa refugiul salvamont pe cruce albastra pana la cabana Babele. La cabana am intalnit un batranel cumsecade care ne asigura ca ne-am fi urmat pe jos pe jepi de ar fi fost mai tanar. Am luat masa in cabana si am coborat pe cerc albastru pana la cabana Caraiman unde nu am mai zabovit deloc pentru ca ora tocmai fusese data in urma si pe la 18 era deja bezna. 

Jumatate din valea jepiilor mici am strabatut-o la lumina frontalelor ajungand in Busteni in aproximativ doua ore. Ratasem personalul de 19 asa ca am luat acceleratul de la 19:25 si am avut noroc: nasul a fost cumsecade si de data aceasta  Smile

In total traseul a fost de vreo 9 ore.