Concurs Per Pedes in Cheile Rametului din Trascau… de 1 mai. O excelenta oportunitate de relaxare, de a vedea locuri noi si de a incepe lejer un nou an competitional pt CPNT… asa a vazut vicepresedintele organizatiei, adica eu ?
  Si cum mereu am avut satisfactii de la concursurile ardelene, unde bataia pe puncte si “favoritismele” intre cluburi nu au existat… am reusit sa conving cativa prieteni sa mergem la trofeul organizat de Albamont.
  Totul a inceput exact cum mi-am dorit… cu un drum cu personalul de Teius unde am cantat, ca in vremurile de altadata. 
  In Teius… ne-au intampinat compatriotii lui Gruita de la Salamandra Satu Mare cu palinca lor renumita si un loc in microbuzul ce ducea in tabara.
  Vreme buna, peisaj mirific, concurenti prietenosi au facut ca acest concurs… mai mult o excursie sa para exact cum mi-am imaginat. Si totusi, indoctrinat de competitia din federatie… nu mi-am permis o relaxare totala. Dar cum obiectivul principal in acest an competitional era sa formam o noua echipa de concurs ( adica… astia batrani sa ne dam un pic la o parte), l-am lasat pe Balan sa-si formeze echipa principala.
  Am ajuns in tabara, locul ales de organizatori excelent dar… de aici incepe povestea mea…  

   Multi dintre cpntisti erau la o prima participare la concurs… si ma gandeam ca o iesire in “caldurosul” Ardeal ii va face sa prinda gustul acestora. 
  Primirea celor de la Albamont nu fu una chiar calduroasa… painea, sarea si palinca de “Bun venit!” lipsind… “Las ca poate nu si-au dat seama” mi-am zis gandindu-ma ce zic incepatorii mei. Ziua era pe terminate… si intr-un final am reusit sa ne grupam si noi in formula completa: Balan, Sorin mic, Teo, Liviu, Bogdan, Catalina, Cristina, Gabi Munteanu, Manu si eu (10 cpntisti mititei… au plecat in tura).
  Am facut echipele si ne-am pus la odihna sa nu ne obosim prea tare pt competitia de maine, mai ales ca sedinta tehnica avea sa fie inainte de regularitate.
  Dimineata… lumea relaxata, numa noi am inceput sa ne pregatim echipamentul de concurs… eram gata de lupta. Balan isi alese pentru CPNT 1 pe Catalina si Ciri mic. Asa ca prima noastra reprezentativa era complet debutanta (oameni valorosi… zic eu). Dupa prima impresie asupra taberei, concurenta lor era destul de echilibrata, mai ales ca ai nostrii erau buni alergatori si cataratori.
  Pentru a pune presiune pe ei, am mai incropit doua echipe competitive: CPNT 2 Manu, Cristina si eu; CPNT 3 Teo, Liviu, Gabi Munteanu si Bogdan.
  Sedinta tehnica… .a durat 5 minute!!! In afara de traseul de regularitate care a fost explicat, organizatorii nu stiau mai nimic despre celelalte probe. Ni s-a spus ca se vor da in tabara dupa ce ne intoarcem… doar teoreticele in traseu. Cand am intrebat de penalizari, ni s-a spus ca doar cine ajunge dupa 17.30 in tabara va fi penalizat… despre cele de la orientare si TSA-alpinism inca nu se stia nimic.
  Mi-am zis ca oricum este un concurs de casa, in afara federatiei si poate nu este asa strict. Am plecat printre primii pentru a nu prinde inghesuiala in Cheile Rametului.
  Traseul de regularitate a fost foarte frumos, mai ales cheile si muchiile care aducea cu Muchia Cheii de la noi din Rasnoave. Chiar daca aveam o incepatoare in echipa (pe Cristina din Tulcea) nu ne-a pus nimeni probleme la mersul pe traseu, doar cei de la CPNT 1 care isi luasera rolul in serios.
  Am trecut post dupa post, cu organizatori binevoitori si prietenosi pana cand am reusit sa-I ajungem pe compatriotii nostrii din prima echipa la teoretice. Am reusit sa terminam teoreticele in 37 de minute, cu un minut mai bine decat CPNT 1… si cu speranta ca am raspuns la cateva intrebari mai bine decat ei. Spre placuta mea surprindere, Balan si compania reusisera sa raspunda corect la destul de multe intrebari, ceea ce ma facea sac red ca aveam sanse la podium cu ambele echipe.
  M-a incantat extrem de mult ca la intrebarea referitoare la garou, cele trei echipe CPNT nu au ales variante de raspuns ci au precizat faptul ca acesta nu mai este recomandat pentru faptul ca lumea nu stie sa-l foloseasca (pacat ca in Ardeal… nu au ajuns inca informatiile acestea. Oare de ce la Brasov au ajuns?). 
  Am ajuns la sosire impreuna cu CPNT 1 si la mica distanta inaintea celor de la CPNT 3, care au tras sa intre in timpul standard, pentru a nu fi penalizati.
  Eram in grafic, inca calculam sansele la podium… aveam nevoie de rezultate bune la orientare si TSA pentru ca stiam ca proba de cultural era dificila pt noi ( mai ales ca Oana lipsea ).
  Organizarea… slabuta. Cu parere de rau zic aceasta pt ca asteptarile mele si a multora au fost mult mai mari. Nu stiu daca ma credeti, dar de abia astazi la cateva zile dupa finalul concursului am aflat echipele cu care ne-am luptat? Nu are importanta… noi ne-am vazut de treaba noastra. Si dupa un loc 2 la orientare (Cornel – CPNT 2) si loc 4 la TSA+alpinism (Manu – CPNT 2)… indiferent de rezultatele de la cultural, CPNT 2 nu avea cum sa piarda podiumul.
  S-a lasat seara si a inceput culturalul… Bogdan a incercat la prima lui reprezentatie sa ne dea incredere… dar cum a lipsit Oana, nu am reusit prea mult. Totusi, parerea mea a fost ca am avut cea mai buna poezie din concurs ( recitata in duet, romano-franceza, pe acordurile de la Zombie).
  Seara la foc s-a intins pana dimineata, in acordurile ardelenilor. Mi-a placut… a incheiat o zi plina de success.
  A doua zi… dupa cateva placinte mancate la cabana Rameti si in asteptarea premierei… s-a lungit, s-a lungit… pana am pierdut trenul. Am pierdut si premierea… n-a fost sa fie… mai bine pt noi. Cu o prestatie excelenta a clubului CPNT Brasov, nu am reusit sa prindem un loc in primii 5 din clasamentul general, chiar daca am avut o proba teoretica buna ( CPNT 1 locul 4, CPNT 2 cu o prestatie asemanatoare… poate chiar mai buna, nu a avut loc in primele 10 echipe… o bila neagra pt Albamont), un loc 2 la orientare CPNT 2, un loc 4 la TSA+alpinism CPNT 2 si nici o penalizare la proba de regularitate.
  Au intrat in primii 5 echipe ca Ecotop Oradea, Tricouri Verzi si Nae Popescu care nu au reusit sa bata CPNTul in probe. 
  Asta e… capu’ sus. Pacat de tinerii atrasi de munte, de orientare, alpinism… de munte in general si care sunt tratati cu o astfel de indiferenta.
  Felicitari echipei CPNT 1 care a luptat sa demonstreze ca merita sa reprezinte CPNT Brasov (le spun ca a fost un bun antrenament… dar ca Floare de Colt, Caraiman Campina, Carpatia Bucuresti, Albatros Galati… i-ar manca pe paine ?). Felicitari echipei CPNT 3 care a dat dovada de constanta in probe, felicitari clubului organizator Albamont care s-a straduit (insa a picat in “cursa” intinsa de CPNT 2).
  Iesirea in Trascau a meritat… o zona extraordinara… aaa… Gruie si Mela… Salamandra Satu Mare va trimite salutari!