ImagePlecare: 9:00 Sacele

Traseul: Turches, Sacele – Pestera de Gheata – cabana Piatra Mare – vf. Piatra Mare – Tamina – Timisu de Sus

Membri participanti: Oana, Andrei, Manu, Gabi, Ioana, Cristina

Sunt de 4 ani in CPNT si nu am organizat nici o tura spre rusinea mea asa ca m-am hotarat sa incep cu un munte pe care iti este imposibil sa te ratacesti.

Am pornit din statia Turches din Sacele si incet incet am parasit municipiul si am lasat in urma casutele marginase odata ce am intrat in padure pe drumul forestier. Andrei ne-a dus sa vedem cele 7 izvoare si apoi am intrat pe traseul nostru. Marcajul lipsea iar acolo unde nu era, poteca era acoperita de copaci cazuti si iti era imposibil sa o urmezi.

Am ajuns la un fir de apa (Musat) si am urcat pe marcaj triunghi rosu iar apoi am dat de o portiune unde nu prea zareai marcajul banda albastra in desis. Am urmat acest marcaj pana am ajuns la Pestera de gheata pe care unii dintre noi au explorat-o si au gasit un liliac somnoros. Pe traseu spre cabana Piatra Mare ne-am intalnit cu Gabi, Iulia, Gogu, Elena si cativa membrii din Amicii Salvamont.

Pe platou langa cabana am prins un peisaj superb asa ca nu am ratat ocazia si am facut o sumedenie de poze. Si ca tura sa aibe tot ce ii trebuie am ajuns pe varful Piatra Mare exact la apus spre deliciul aparatelor de fotografiat.

Am coborat pana la poteca si am mers in stanga, traseul nefiind marcat la inceput. Apoi am dat iar de banda albastra si am ajuns pana la Tamina doar ca nu am vazut mare lucru datorita faptului ca deja era intuneric. Am coborat in Timisu de Sus si am inghetat o jumatate de ora in gara pentru ca trenul avea intarziere.

Abia astept sa mai organizez si alte ture.

[Oana Pop]