M-am gandit sa nu mai batem tara in lung si-n lat. A venit timpul sa ne plimbam pe verticala.

“Romania pe verticala in 24 h.” e un concurs pe echipe incitant in care participantii trebuie sa strabata traseul varful Moldoveanu- localitatea Colina  in 24 de ore. De la poteci inguste de munte la autostrazi cu 4 benzi, de la 5  °C  la 35  °C, de la stari euforice la deziluzii profunde, toate acestea intr-un timp restrans si un spatiu intins. Nu este doar un concurs, e o calatorie rapida si incantatoare in care decizia nu e numai a ta ci e impartasita cu coechipierul. Oamenii pe care ii veti intalnii si locatiile pe care le veti strabate sunt neprevazute si de aceea devin atragatoare.

O zi care incepe pe cel mai inalt varf si se termina pe cea mai joasa plaja din Romania cred ca va naste trairi puternice.

 

 

PROGRAMUL COMPETITIEI

09-24 iulie- perioada de inscriere *

25 iulie, refugiul Vistea Mare (muntii Fagaras)

19:00-21:00- sedinta tehnica, tragerea la sorti a echipelor si verificarea echipamentului

26 iulie, varful Moldoveanu (muntii Fagaras)

3:00- startul competitiei

27 iulie, localitatea Colina (lacul Razim)

3:00- finalul competitiei

8:00-12:00- sesiune cu povestiri din timpul cursei

 

!Pentru cei interesati de plecarea din data de 25 iulie catre refugiul Vistea Mare

Trenuri:  Brasov- Ucea de jos  6:02-8:14 (Regio) pret bilet intreg 11.8 RON

Brasov- Ucea de jos  12:44-14:22 (InterRegio) prêt bilet intreg 22.9 RON

Autobuze: Brasov- Victoria plecare 7:30

*Inscrierile se fac verbal, anuntand organizatorii in timpul perioadei de inscriere

 

 

 

REGULAMENT

 

1. Concurentii care iau parte la aceasta competitie sunt raspunzatori de orice decizie pe care o adopta, inclusive participarea la aceast concurs.

2. Competitia consta in parcurgerea traseului varful Moldoveanu (muntii Fagaras)-localitatea Colina (lacul Razim) in echipe formate din 2 participanti pe o perioada de maxim 24 h.

3. Fiecare echipa este libera sa aleaga ruta pe care vrea sa se deplaseza.

4. Fiecare echipa este libera sa aleaga mijloacele de deplasare. Se interzice folosirea mijloacelor de transport motorizate personale, ale prietenilor, rudelor sau ale oricaror cunoscuti.

5. Echpele se vor stabilii prin tragere la sorti in ziua ce precede cursa.

6. Echipele formate prin tragere la sorti nu pot fi modificate.

7. Abandonul unui concurent atrage asupra sa abandonul echipei din care face parte.

8. Fiecare echipa va dispune de o suma de bani in valoare de 10 lei, suma ce va fi suportata de concurenti.

9. Banii pe care ii dispune o echipa trebuie prezentati la start in vederea stampilarii acestora. La finalul competitie aceeasi bani pe care organizatorii i-au stampilat la start trebuie prezentati.

10. Nerespectarea regulii numarul 9 atrage sanctiunii dupa cum urmeaza:

– 5 lei sunt echivalentul a 2 ore de penalizare

– 10 lei sunt echivalentul a 4 ore de penalizare

– 20 lei sunt echivalentul a 10 ore de penalizare

– orice suma ma mare de 20 lei atrage descalificarea echipei

11. Echipele sunt inseparabile pe toata durata competitiei In cazul in care coechipierii vor sta la o distanta mai mare de 1 km. pe o perioada mai lunga de 30 de minute, echipa va fi descalificata.

12. In cazul in care 2 sau mai multe echipe se vor intalnii dupa 5 ore de la data startului, acestea sunt obligate sa pastreze o distanta de cel putin 200 metrii una fata de cealalta.

13. In timpul cursei este interzisa folosirea telefonului sau a internetului in vederea procurarii informatiilor despre mijloacele de transport. Telefoanele vor fi inspectate la finalul cursei, iar constatarea unei incalcari a regulamentului va atrage descalificarea echipei.

14. In cazul in care luati la cunostinta ca o alta echipa implicata in concurs are nevoie de ajutorul vostru, nu ezitati sa i-l acordati.

15. Finalul competitiei este in localitatea Colina, locul de desfasurare a Trofeului Albatros. Pentru a termina cursa, echipa care a ajuns la final este nevoita sa se scalde in lacul Razim.

16. Echipa cere va reusii sa ajunga in cel mai scurt timp de la start la final va fi desemnata castigatoare.

17. Fiind o cursa in care organizatorii nu pot avea controlul concurentilor pe toata durata competitiei, apelam la spiritul competitive si respectful fata de adversari al fiecarui participant.

 

Organizatorii